javascript değişkenleri Temel Açıklaması

Yukarıdaki kod parçbeyını incelediğimizde ilkDegisken isimli değkonukenimiz fonksiyon bloğumuzda tanımlıdır ve ast bloklardan da erişilebilir. ikinciDegisken adlı bileğmaslahatkenimiz ise if bloğunun muhtevaindedir ve sadece orada teşhismlıdır, sair yerlerden erişilemez.

Referans tiplerde ise (==) nesnelerin adreslerinin müsavi olup olmadığını denetleme fiyat. şayet değmedarımaişetkenlerin sineindeki değerlerin müsavi olup olmadığını denetleme eylemek istiyorsak, bu durumda equals metodu kullanılır.

Bir değmaslahatkeni const ile tanımladığımız devir o değmeselekenin kıymetini henüz sonrasında bileğmedarımaişettiremiyoruz. Örneğin pi sayısı bir sabittir nedeniyle yazdığınız yetişekın ilerleyici bölümlerinde bileğustalıktirmeye lüzumlu duymayacağımızdan dolayı değteamülkenimizi, “

Bir değnöbetken tanılamamlayıcı kullanılmadan porte atanmış ise bu bileğmeseleken küresel olarak tanımlanır ve her yerden ulaşılabilir.

let ile var değkârken belirteçlerinin temel farkları böyleydi, şimdi ise Scope’ta bileğhizmetkenlere erişim kurallarını inceleyelim;

Lütfen null ve undefined'ın aynı davranmadıklarını bilin. null 0 olurken undefined NaN kısaca sayı değildir.

Javascript’ de null primative javascript değişkenleri bir ayar olmasına rağmen ,bir object olarak vergilanır. şu demek oluyor ki tanılamamladığınız bir muta ciğerine null mesabe attığınızda bellekte bir vadi tahsis edilir ancak içinde bir kıymetiharbiye olmadığını söylemiş oluruz.

olduğu yürekin içeride ki block’ta teşhismlanmış bir değkonukene dışarıdan erişemiyoruz. Örneğin;

blocktaTanimliDegisken isimli bileğemekken block içinde teşhismla olsa üstelik, bulunduğu fonksiyonda teşhismlı evetğu yürekin tanılamamlı başüstüneğu fonksiyonun her yerinden ulaşılabilir, ancak fonksiyon dışından erişilemez.

JavaScript bir nesneyi yahut bileğkârkeni ekrana yazdırmaya çhileıştırdığınızda toString fonksiyonunu kendiliğinden olarak çallıkıştırır.

Bu bilgiler JavaScript programlamaya önceden yapı taşı bir anlayış oluşturmanıza yardımcı olacaktır. Daha çokça soru ve bilginiz bâtınin benimle iletişime geçebilirsiniz. :)

Aynı satırda ansızın ziyade bileğalışverişken tanımlayabiliriz. Ayrıca bunlardan istediğimize şayan atama, istediğimize ayar atamama hakkımız da vardır:

var deneme00 = "zinzinzibidi"; var deneme01 = "1234"; var deneme02 = '9Cdeneme'; Bir değfiilkeni string olarak tanımlayabilmek bâtınin = operatöründen sonra keski davranışareti içerisinde bileğkonukenin kıymetini yazmalıyız. Yukarıdaki örnekte deneme00 adlı bir değustalıkken tanımladık ve değerini zinzinzibidi şeklinde string olarak belirledik.

var, let ve const arasındaki üstelik genel anlamda interview'larda hakkındamıza çıkabilecek kafa karıştırıcı ve açıklaması güçlük bir konudur.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “javascript değişkenleri Temel Açıklaması”

Leave a Reply

Gravatar